Splinter

Splinter

Splinter is een rustige zachtaardige jongen van bijna 22 jaar. Hij woont samen met ons gezin en we wonen nu al in de nieuwe Almeerse wijk Nobelhorst. Hij is dol op zijn jongere broer en zus, maar zijn allergrootste helden zijn de figuren van Marvell en de band Bløf. Zijn hele leven is hij dol op muziek, ondanks zijn slechthorendheid.

Splinter is geen gangmaker maar houdt van erbij te zijn. Het liefste met zijn vrienden. Samen met zijn beste vriend Jesper voetbalt hij bij sportclub Only Friends, waar hij ondanks zijn motorische beperkingen een aardig balletje trapt. Op zaterdag rijdt hij paard bij Manege Gooi en Eemland.

In december gaat hij van school. Hij heeft helemaal zijn draai gevonden bij Zorg la Fleur waar hij net als op school verschillende activiteiten heeft op de dag. Ook gaat hij een dag in de week tekenen en schilderen bij Art Loca. Er zijn daar meer jongeren met het syndroom van Down die schilderen leuk vinden. Het concept van Nobelhof is zelfs door Splinter en zijn vrienden ontstaan, juist omdat hij een jongen is die graag meedoet en zijn houvast heeft aan degenen die hij al heel lang kent. ‘Wonen met de jongens’ zoals hij het stralend noemt.