Diego

De jongeman op de foto is Diego. Deze mooie vent is geboren in het verre Colombia in het jaar 2001.
Na een moeilijke start in deze wereld is hij op 3- jarige leeftijd door ons geadopteerd en meegenomen naar zijn nieuwe thuis, Almere.
Hier in Almere werd duidelijk dat het voor Diego een beetje anders zou zijn. Van de ‘gewone wereld’ begreep hij niet zoveel.

Op het medisch kinderdagverblijf kregen we te horen dat Diego een matige verstandelijke beperking had. Hierdoor ging hij het speciaal onderwijs in. Dit was op de Torteltuin, daar hadden ze een Groep- In- School. Diego heeft hier zijn bassischooltijd door gebracht. Het voortgezet onderwijs heeft hij gevolgd op de Aventurijn. Daar kwam hij erachter dat hij koken erg leuk vond en het op eten van de lekkere dingen nog meer. Dus de stage moest iets met koken zijn. En ook het verzorgen van dieren vindt hij erg leuk. Dus ging hij stage lopen bij Almere Jungle en Art Loca.
Dit beviel alle partijen en dus heeft Diego zijn dagbesteding bij beide bedrijven.

Verder is Diego dol op muziek. Zodra hij leuke muziek hoort op de radio gaat hij gelijk op zoek naar de naam van de artiest en het liedje zodat hij dat bij Art Loca kan gaan zingen bij muziek. Ook maakt hij graag cadeautjes voor iedereen van strijkkralen. Spelletjes spelen en filmpjes kijken op zijn tablet is iets wat hij ook graag doet. En voetballen doet hij ook. Elke woensdag bij Sporting Almere in het G-team.
Diego kijkt er naar uit om op zichzelf te gaan wonen op Nobelhof. Hij fantaseert over hoe dat zou zijn en wat hij dan allemaal gaat doen (veel uitslapen). Hoewel hij er naar uit kijkt vindt hij het stiekem wel erg spannend.