Splinter

d993aea3-e43f-48f5-ad9c-eb24bd33b78f 3

Splinter is een rustige zachtaardige jongen van 23 jaar. Hij woont samen met ons gezin en we wonen in de nieuwe Almeerse wijk Nobelhorst. Hij is dol op zijn jongere broer en zus, maar zijn allergrootste helden zijn de figuren van Marvell en de band Bløf. Zijn hele leven is hij dol op muziek, ondanks zijn slechthorendheid.

Splinter is geen gangmaker maar houdt van erbij te zijn. Het liefste met zijn vrienden. Samen met zijn beste vriend Jesper voetbalt hij bij sportclub Only Friends, waar hij ondanks zijn motorische beperkingen een aardig balletje trapt.

Momenteel gaat hij naar de dagbesteding. Hij heeft helemaal zijn draai gevonden bij Zorg la Fleur en Ons Huis waar hij verschillende activiteiten heeft op de dag. Bij deze dagbestedingen zijn meer jongeren met het syndroom van Down die schilderen leuk vinden. Het concept van Nobelhof is zelfs door Splinter en zijn vrienden ontstaan, juist omdat hij een jongen is die graag meedoet en zijn houvast heeft aan degenen die hij al heel lang kent. ‘Wonen met de jongens’ zoals hij het stralend noemt.