Myrthe

 

Myrthe is een vrolijke vriendelijke jonge vrouw van 18 jaar. Gezelschap vindt ze heel prettig, maar ze kan zich ook prima alleen vermaken. Myrthe heeft een vorm van autisme (pdd-nos) en is licht verstandelijk beperkt. Daarnaast slikt zij medicijnen tegen epilepsie.

Myrthe woont nu nog thuis bij haar ouders en haar jongere broer Cédric. Haar oudere zus Daphne is sinds kort uit huis gegaan. Zij zit in het laatste jaar van de eindgroep van de Aventurijn en drie dagen per week gaat zij op stage op zorgboerderij Hoogerlust in Diemen. Daar heeft ze het erg naar haar zin met het uitvoeren van verschillende karweitjes in de tuin, winkel en kantine. Maar het leukste vindt ze het zorgen voor de dieren. De mensen daar vinden Myrthe een fijn persoon om in het team te hebben.

Elke zaterdag gaat Myrthe met veel plezier naar aangepast paardrijden in Bussum. Andere hobby’s zijn lezen, spelletjes spelen of kijken naar filmpjes over dieren op haar mobiel of tablet. Myrthe tekent graag en regelmatig maakt ze een wandeling naar het nabijgelegen eksternest.