Het fundament

De vier pijlers van Nobelhof

  1. Hofwonen: veilige warme geborgen woonplek voor je kind in je eigen woonplaats
  2. Vitaliteit: Actieve dag invulling naast reguliere dagbesteding als logisch gevolg van samen wonen en samen leven
  3. Zorg uit het hart: zorg door begeleiders met hoog roepingsniveau die zich voor langere tijd aan concept willen verbinden
  4. ‘Noaberschap’: Bereid zijn er voor de ander te zijn, wederkerigheid.

Logo Nobelhof

Hofwonen

Wonen op een plek waar rust en sfeer vanuit gaan. Zowel buiten als binnen. Nobelhof kenmerkt zich door wonen rondom een groene binnentuin waarop de entrees van de verschillende woningen uitkomen. De binnentuin nodigt uit tot ontmoeten. In Nobelhof leven mensen met elkaar, met de wil elkaar goed te verstaan en elkaar te versterken. Wij hechten grote waarde aan een fijne architectuur en interieur met natuurlijke materialen. Een fijn (t)huis.

2018-06-03-PHOTO-00000354

Vitaliteit

Meedoen is essentieel. Een belangrijke pijler van Nobelhof is de actieve daginvulling, die een logisch gevolg is van samen wonen en samen leven. We gaan op zoek naar ritme en structuur in dag, week en jaar. Zo ontstaan er rituelen, ritmes en goede gewoontes.

Naast de activerende woonomgeving, het als groep samen koken, eten, huishouden, het samen leven als ‘gezin’, maar ook als onderdeel van de hof, gaan we op zoek naar de juiste balans tussen tussen rust en inspanning. We bieden kleinschalige dagbesteding en activiteit op de hof en in de nabijheid in de wijk. Denk aan burendienst zoals een, de hond uitlaten, een boodschap doen, of het terrein onderhouden.

2018-06-03-PHOTO-00000352

Zorg uit het hart

Samen met een professionele zorgaanbieder geven we nieuwe vorm aan de zorgbehoefte van onze kinderen. Nobelhof trekt zorgverleners aan die zich verbonden voelen met de persoonlijke benadering en de andere manier van werken. We zoeken begeleiders met grote passie en affiniteit met de doelgroep.

In een van de woningen van de Nobelhof woont de Hofmeester, of het Hofpaar, of het Hofgezin. Bij de Hofmeester komt het samen. De Hofmeester weet wie waar woont, heeft adressen en telefoonnummers van het netwerk. Kent het rooster van de professionals. De Hofmeester kan een zekering vervangen en beheert de reservefiets.

De hofmeester is verbinder en ondernemer. In de bedrijfsruimte die bij de hofmeesterwoning hoort denken we aan kleinschalige dagbesteding zoals bijvoorbeeld ‘De Bierbrouwerij’ waar behalve bier wordt gebrouwen je ook terecht kan voor een hapje en een drankje of ‘De Bakkerij’ waar de buurt brood op bestelling kan krijgen.

Rond de mensen die in Nobelhof wonen is een netwerk van mensen die op een of andere manier actief betrokken zijn bij de bewoners. Ook de mensen van dit netwerk maken deel uit van de optelsom die Nobelhof is.

MaritT KLEIN

‘Noaberschap’

Het motto van Nobelhof is ‘jij oké, ik oké’. Dat is geen snelle constatering maar het fundament onder een bijzondere vorm van samen leven. Het gaat pas goed als het voor ons allemaal werkt en iedereen zichzelf kan zijn.

roze 9025730701

Iedereen die in Nobelhof woont, werkt en leeft heeft een eigen levensverhaal. Met eigen waarden en normen en een eigen manier om daar vorm aan te geven. Wat de mensen in Nobelhof bindt, is de overtuiging dat het met elkaar leuker wordt dan alleen. Vanuit die overtuiging komt de motivatie om actief te zoeken naar de meerwaarde die je voor een ander kunt hebben. Elkaar versterken!

2018-06-03-PHOTO-00000358