De locatie

Van Nobelhorst

De afgelopen jaren stonden vooral in het teken van het zoeken naar een plek waar we Nobelhof konden gaan bouwen. Bij de gemeente Almere vonden we veel enthousiaste politici, bestuurders en ambtenaren, maar dat leidde nog niet tot een besluit om ons aan een plek in Almere te helpen, bij voorkeur in Nobelhorst.

Naar Oosterwold

In februari 2019 hebben we ons ingeschreven in Oosterwold, omdat daar nog ruimte was om te gaan bouwen en het concept van gebiedsontwikkeling ons aansprak en aansloot bij onze uitgangspunten. En het leuke was dat de bewoners van Oosterwold ons gevraagd hebben om naar Oosterwold te komen! Inmiddels hebben we een stip gezet en onder het kopje nieuws kun je de laatste ontwikkelingen volgen.

Oosterwold is een samenwerking tussen de gemeenten Zeewolde en Almere. Hier geldt een minimale regelgeving rond gronduitgifte, bebouwing en bewoning. Iedereen die hier grond koopt moet van alles zelf regelen, zoals het aanleggen van je eigen riolering en je maakt afspraken met je buren over de aanleg van een toegangsweg. Je leest er alles over op Maakoosterwold.nl.

Wonen op Nobelhof is wonen in een landelijke, rustige omgeving met alle faciliteiten binnen handbereik. De eerste fase van Oosterwold is bijna afgerond. Hier zijn ondertussen allerlei leuke initiatieven ontstaan, zoals een bakkerij, verschillende B&B’s, een kwekerij, meerdere afhaal- en catering-initiatieven. (zie ook dorpsplein-oosterwold.nl). Er wordt voor de zomer 2021 een grote supermarkt en een leuk restaurant ‘de Frietboerderij‘ gerealiseerd en er volgen later langs de Tureluurweg nog een supermarkt en diverse winkels. Huisartsenpraktijk, Fysiotherapie en Tandartspraktijk vind je allemaal in het naastgelegen Nobelhorst.