De locatie

Van Nobelhorst

De afgelopen jaren stonden vooral in het teken van het zoeken naar een plek waar we Nobelhof kunnen bouwen. Bij de gemeente Almere vonden we heel veel enthousiaste politici, bestuurders en ambtenaren, maar niets of niemand leidde tot een besluit om ons aan een plek in Almere te helpen, bij voorkeur in Nobelhorst.

Naar Oosterwold

In februari 2019 hebben we ons ingeschreven in Oosterwold. Voor ons was dit toen plan B. Oosterwold is een samenwerking tussen Zeewolde en Almere. Hier geldt een minimale regelgeving rond gronduitgifte, bebouwing en bewoning. Iedereen die hier grond koopt moet van alles en nogwat zelf regelen. Je leest er alles over op Maakoosterwold.nl. Het leuke is dat het bewoners van Oosterwold zelf zijn geweest die ons hebben gevraagd om naar Oosterwold te komen! In mei hebben we met de gebiedsregisseur gesproken en tot onze aangename verrassing bleken er inderdaad mogelijkheden voor Nobelhof in Oosterwold te zijn!

IMG_8946

In september 2019 zijn we naar de Informatiebijeenkomst geweest. Hier werd verteld waar je allemaal rekening mee moet houden als je een huis in Oosterwold wilt bouwen. Het is best een taaie opgave, want je moet echt heel veel zelf regelen. Als je na deze informatie niet van mening verandert, wordt je inschrijving definitief. Begin oktober hebben we weer overleg gehad met de gebiedsregisseur en alle seinen bleven op groen!

IMG_1049

Naar verwachting kunnen we februari 2020 een ‘Stip’ zetten. Met een Stip geven we aan waar we in het gebied willen gaan bouwen. Voor die tijd moeten we een definitief ontwerp hebben van Nobelhof en moeten we laten zien dat Nobelhof financieel haalbaar is. We richten onze pijlen nu dus op Oosterwold. Neem vooral een kijkje op Maakoosterwold.nl.