bewoners betrekken nobelhof in oosterwold

Samen wonen en samen leven met vrienden: een wooninitiatief voor jongvolwassenen met een beperking

Op 1 september 2023 was het dan zover. Na een paar jaar van voorbereiden, ontwikkelen en bouwen hebben 24 bewoners hun intrek genomen in hun eigen studio. De initiatiefnemers van dit ouderinitiatief hebben vier woningen gerealiseerd met elk zes of zeven studio’s in de vorm van een carrévormige hoeve. De hoeve staat samen met een hofmeesterswoning en een schuur op bijna anderhalve hectare grond waar ruimte komt voor ontspanning, een voedselbos, een weide met dieren, een boomgaard, een pluktuin en een moestuin. Het complex ligt op veld I in Almere Oosterwold.

Iedere bewoner heeft een eigen studio met badkamer. Daarnaast heeft elke woning een grote gemeenschappelijke woonkamer en een keuken. De hoeve heeft een binnentuin waar alle woningen op uitkomen. Daar ontmoeten de bewoners elkaar op een vanzelfsprekende en natuurlijke manier, net zoals in een gezin.

Lees verder: https://www.almeredezeweek.nl/reader/23693/22307/bewoners-betrekken-nobelhof-in-oosterwold#p=29

Geef een reactie