Marathon Amsterdam steunactie

https://steunactie.nl/actie/marathon-van-amsterdam/-24130

Hoi allemaal! Op 15 oktober 2023 ren ik de marathon van Amsterdam voor Stichting Nobelhof, in het speciaal voor mijn broer Splinter. Hij heeft het syndroom van Down en is een aantal jaar geleden chronisch ziek geworden.

Splinter is als gevolg van een hersenaandoening, katatonie, erg veel verloren. Hierdoor ben ik mijn broer(tje) ‘verloren’. De amicale, vrolijke en actieve jongen die hij was is nu helaas alleen nog in vlagen en op goede dagen terug te zien. Ik wil dit graag in iets positiefs omzetten door hem en zijn vrienden te helpen. Daarom ren ik in oktober ruim 42 kilometer met als doel dit onder de 4 uur te volbrengen!

Stichting Nobelhof is een wooninitiatief voor gehandicapte jongvolwassenen wat mijn ouders hebben gerealiseerd. Dit wordt het thuis van zesentwintig jonge mensen, waaronder dus van Splinter. Om Nobelhof tot een plek te maken waar iedereen fijn kan wonen is er geld nodig. Onder andere voor de tuin, denk hierbij aan: aangepaste speeltoestellen, bankjes langs de wandelpaden.

Splinter gaat hier op korte termijn al wonen, dit is een spannende stap voor iedereen in onze kring. Ondanks de slechte vooruitzichten op herstel van katatonie hopen wij dat Splinter weer een beetje opleeft als hij zijn nieuwe plek heeft gevonden, want als we het hebben over ‘wonen met de jongens’ (zo noemt hij het om uit huis te gaan) verschijnt er een onbetaalbare glimlach op zijn gezicht. 

Ik zou het enorm waarderen als je iets kunt missen voor stichting Nobelhof en hiermee Splinter en zijn vrienden helpt aan een prachtig thuis. 

Bedankt alvast! Namens mezelf, stichting Nobelhof en Splinter en zijn vrienden. Jullie horen van mij.

Roemer

Geef een reactie