“Het kan in Almere”, maar wie helpt ons?

We willen Nobelhof in Almere bouwen en we zoeken hiervoor een plek, bij voorkeur in Nobelhorst. Om hiervoor de juiste gesprekspartners te vinden bij de gemeente blijkt moeilijker dan verwacht.

Voor de zomer hadden we goede gesprekken met medewerkers van het Initiatievenloket, ook wel Ondernemersloket genoemd. Iedereen was weer enthousiast over Nobelhof, net als alle vorige contacten bij de gemeente. Onlangs kregen we echter de mededeling van dit loket dat “er geen grond meer aan Collectieve Particuliere Opdrachtgevers wordt uitgegeven”. Nobelhof is zo een CPO. Een reden werd niet gegeven.

We kregen het advies om “de aanbestedingskalender in de gaten te houden”. Dit betekent dat we moeten afwachten wanneer de gemeente grond voor woningbouw beschikbaar stelt aan commerciële projectontwikkelaars en dat we dan tegen deze grote bedrijven moeten opbieden. Hoe lang dit gaat duren werd niet aangegeven.

Wij zijn echter geen commerciële projectontwikkelaar. Wij zijn een particulier ouderinitiatief. Wij willen samen met de gemeente invulling geven aan de zorgplicht die wij ook samen met de gemeente hebben voor onze bijzondere kinderen. Het lijkt erop dat we bij het Ondernemersloket toch weer bij het verkeerde loket staan.

Wat ons goede moed geeft is het feit dat echt iedereen die we bij de gemeente spreken direct enthousiast is over Nobelhof. We vertrouwen er dan ook op dat we snel iemand vinden die ons helpt, zodat “Het Kan In Almere”.

11 reacties op ““Het kan in Almere”, maar wie helpt ons?

  1. Ik hoop, verwacht, denk dat je hiervoor wel in Oosterwold terecht kunt. Dat ligt praktisch tegen Nobelhorst aan volgens mij. Volgens mij is Oosterwold veel vrijer qua regelgeving en past jullie initiatief prima binnen de ontwikkelregels voor dit gebied. Als bewoner van Oosterwold zou ik het in elk geval ondersteunen.

  2. Het wordt tijd dat ze moed tonen en ‘over hun schaduw stappen’. Wat een drogreden waarachter zij zich verschuilen.

  3. Hallo mensen met een top initiatief! Ik ben ondernemer in Nobelhorst en op dit moment bezig met een mooi projectje een paar blokken verderop; dit mag dan Oosterwold zijn maar het is 2 min. Verderop! Als jullie hier oren naar hebben kan ik jullie contactgegevens doorsturen!

Geef een reactie